Teknoloji

Tesla arabalarında Köpek Modu nedir? Tesla’nın köpek modu ne işe yarar?

Tesla, günümüzün en yenilikçi şirketlerinden biri olarak biliniyor ve arabalarında bazı benzersiz özellikler barındırıyor. Bunlardan biri Köpek Modu.

Köpek sahipleri, köpeğini kısa süreliğine arabada bırakmak zorunda kalmanın zorluklarını muhtemelen biliyorlardır. Siz yokken köpeğinizin sağlığı her zaman bir yaygara sebebidir. Tesla’nın Köpek Modu, köpeğinizi uzun süre gözetimsiz bırakabileceğiniz anlamına gelmese de özellikle sıcak havalarda köpek sahipleri için oldukça faydalı bir özellik olarak öne çıkıyor.

Tesla’nın Köpek Modu, araç park halindeyken sürücünün aracın iç sıcaklığını rahat bir aralıkta tutmasını sağlayan bir klima kontrol ayarıdır. Bu sayede sevimli tüylü dostlarımız araç içerisine inançla oturarak, sürücünün kısa süreliğine araçtan inmesini sağlıyor.

Telefonunuzdan kontrol edebileceğiniz kabine monte edilmiş bir kamera sayesinde, köpeğinizin yanı sıra arabadaki sıcaklığı da izlemek mümkündür. Bu sayede siz araçtan uzakta olsanız bile köpeğinizin düzeninin yerinde olduğundan emin olabilirsiniz.

Köpek Modu aynı zamanda merkezi dokunmatik ekranda yoldan geçenlere aracın iç sıcaklığının güvenli olduğunu ve köpeğin sahibinin yakında döneceğini bildiren bir bildirim görüntüler. Kısacası Köpek Modu kesinlikle köpek sahiplerinin hayatını kolaylaştıran bir özellik.

Köpek Modu nasıl çalışır?

Köpek Modu oldukça kolay çalışır ve tek yapmanız gereken klima kontrol menüsünden etkinleştirmektir. Köpek Moduna girdikten sonra, evcil hayvanınızın güvenliğini sağlamak için araç rahat bir sıcaklıkta kalacaktır.

Ancak ilginç bir şekilde Köpek Modu, Tesla’nın orijinal fikri değil. Aksine, sosyal medyanın sesinizi duyurma konusunda ne kadar yetenekli olduğunu kanıtlıyor. Köpek Modunun kökeni aslında Twitter’dan geliyor.

Bir Twitter kullanıcısının Elon Musk’a Model 3 için köpek modu uygulayıp uygulayamayacağını sormasıyla başlayan macera, Musk’ın da bu fikri almasıyla gerçek oldu.

ofajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu